Efterskolen Alterna - sponsorløb 2018

18-10-2018

             

Efterskolen Alterna skal løbe i den gode sags tjeneste. Vi løber ons. d. 17. okt. kl. 14:00-15:30 ved Frederiksborgslottet i Hillerød. 

Vores 3 klasser rejser hvert år 6 uger i den store verden for at gøre en forskel. Vores rejsedestinationer for dette skoleår strækker sig over kontinenterne Nordamerika, Sydamerika og Afrika. På denne 6 uger lange rejse kommer vi ofte i kontakt med ekstrem fattigdom og nød.

Eleverne har derfor valgt at samle ind til disse tre projekter: 

 

Atanga Primary School - Afrika / Uganda

Vi bygger sovesal til blinde børn - så de kan gennemføre deres skolegang.

Atanga Primary School er den eneste skole, som tilbyder uddannelse til blinde børn i Pader, Uganda. Sidste år indsamlede Alternas Afrikahold 29.000 kr. til Atanga Primary School, hvilket var nok til at bygge fundamentet og væggene. I år samler vi ind, så sovesale kan blive færdiggjort, der mangler stadig taget, døre og vinduer. Vi drømmer om 25.000 kr. til dette projekt. 

Briks slumkvarter – Sydamerika / Bolivia

I Bolivia skal vi tilbringe nogle dage i slumkvarteret “Briks” hvor børn ned til 6 års alderen lever af at bygge mursten for bygherrerne. Sidste skoleår blev der gjort et stort arbejde med de penge vi havde samlet ind, men der er stadig meget mere der skal gøres. Vi vil primært lægge vores resurser i renovering af de bygninger og områder der gør en forskel for slumkvarterets børn. Vi drømmer om 25.000 kr. til dette projekt. 

Mesitas børnehjem – Sydamerika / Colombia

Vi skal besøge et Børnehjem i San Antonio – Mesitas i Colombia. Børnene her sover i køjesenge, som er som feltsenge fra før krigen, og deres madrasser er flade skummadrasser, fuldstændig ude af form og med sengelopper – Vi ønsker, at hjælpe disse børn til at få en god nattesøvn, så de kan få en bedre trivsel både i forhold til overskud i hverdagen, til indlæringen i skolen, til at deres krop ikke får skavanker. Hjælp os – at hjælpe disse børn. En seng med madras koster ca. 2000kr. vi ønsker 30.000kr. til dette projekt.

 

For henvendelse kontakt Løbsarrangør